Omgeving

Ons Château ligt midden in de Bourgogne net buiten het National Park de Morvan. Vanaf ons prachtige landgoed kunt u mooie wandelingen maken of er op uit gaan met een van onze E-bikes, die u bij ons kunt huren.

Maar ook voor een dagje uit kunt u in de omgeving prima terecht. We hebben er alvast een paar voor u uitgezocht.

Bibracte Mont Beuvray, opgravingen van de Kelten – 41 km

In de sporen van Galliërs en Romeinen in de Bourgogne.
Aan de voet van de berg is een mooi museum. Als u van daaruit naar boven loopt komt u allerlei opgravingen tegen. Leuk en interessant voor jong en oud!
Voor degenen die van actie houden in de vrije natuur is ook de mogelijk tot het zogenaamde “Tree Climbing”. Een activiteit waarbij je in alle veiligheid tot in de toppen van de bomen klimt om je daarna, met behulp van moderne koordtechnieken, te verplaatsen van boom tot boom.

www.bibracte.fr/nl

Ternant - 4 km

Dit is een klein dorpje op loopafstand van Château de Satenot waar u in het kerkje de “Triptique” kunt bekijken. Via het Nederlands gesproken audio-systeem kunt u de geschiedenis beluisteren. In het dorp staat ook een kasteel wat op dit moment gerenoveerd wordt. Als u door Ternant verder gaat in de richting van het gehucht (lieu-dit) Hiry, komt u rechts een kalkoven tegen. Deze oven, waarin op traditionele wijze productie van kalk plaatsvindt, is zeker een bezoekje waard. Opmerkelijk zijn de verticale ondergrondse schachten van meer dan 8 meter diepte, waarin de kalk wordt gebrand.

www.ternant.fr

Divertiparc in Toulon sur Aurroux – 30 km

Een park waar u en uw kinderen kunnen genieten van de natuur, avontuur en amusement. U vind er tot wel 30 verschillende rassen koeien en er is een mooie biologische tuin. In een overdekte hal kunt u allerlei familiespellen spelen.

www.divertiparc.com

Château de Sully, au coeur de la Bourgogne – 59 km

Eén van de vele kastelen die de moeite waard is om te bezoeken. Naast het kasteel kunt u ook de prachtige tuin en grote moestuin bezoeken.

www.chateaudesully.com

Beaune – 92 km

Beaune ligt in het wijngebied van de Bourgogne en heeft vele bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de “Hospices de Beaune”. Dit was voorheen een hospitaal voor de armen van Beaune en is nu een museum wat u kunt bezoeken. Maar ook de andere musea en bezienswaardigheden maken een bezoekje aan Beane meer dan waard. Vergeet hierbij niet het wijnmuseum met z’n wijnproeverijen.

www.beaune-toerisme.com

Givry - 84 km

Avontuur in de bomen. Hou je van spanning en sensatie dan kun je je uitleven in het park "Acrogivry" het grootste park van de Bourgogne. Hier vind je een echte hindernisbaan in de bomen met verschillende niveau's voor jeugd en volwassenen. Neem snel een kijkje op:

www.acrogivry.com

Autun – 44 km

Autun is een oude Romeinse stad met tal van oude, middeleeuwse en moderne sporen. Hierbij mag u het Romeins theater, de Saint-Lazare kathedraal, en het stadhuis in Italiaanse stijl niet missen.
Het is een stad van cultuur, kunst en geschiedenis, met tal van musea die te bezichtigen zijn; zoals het Rolin museum, het museum van natuurlijke historie en het museum van de militaire jongeren.
Autun is altijd actief met exposities, concerten, festivals, historische spektakels, sportevenementen, traditionele feestdagen, beurzen en markten. Kijk voor een volledig overzicht van alle evenementen op de website.

www.autun-tourisme.com

Vide-greniers en brocantes

In de omgeving zijn tal van gezellige rommel- en antiekmarkten te vinden. Kijk op de website waar en wanneer deze markten gehouden worden.

www.brocabrac.fr

Weekmarkten

Fours

Elke eerste zaterdagchtend van de maand.

Decize

Elke vrijdagochtend.

Luzy

Elke vrijdagochtend en elke eerste vrijdag van de maand een extra grote markt

Moulins-Engilbert

Elke dinsdagochtend, elke eerste dinsdag van de maand de grootste en tevens veemarkt.

Autun

Elke vrijdagochtend. Een gedeelte van de markt is overdekt.

Gueugnon

Elke donderdagochtend

 

En verder.....

In onze gemeenschappelijke ruimte vindt u nog veel meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

2 route des triptyques         Château de Satenot
58250 Ternant
Frankrijk

Gîte            0033(0)604137034                    0031(0)618228048

Camping    0033(0)604052344                  0031(0)614649112

E-Bikes
Om heerlijk en relaxed de omgeving te verkennen verhuren wij 4 E-Bikes (elektrisch ondersteunde fietsen).

Gîte:

De gîte is in 2022 beschikbaar vanaf 2 april tot 7 januari 2023

Camping:

De camping gaat open op 30 april tot 4 september 2022 

U vindt ons ook op:

 
 
 
 

  RC225

 

In het kort...

Ons Château ligt in de Bourgogne-Franche-Compté (Nièvre) aan de zuidrand van het Parc Naturel Régional du Morvan. Vanaf ons prachtige landgoed kunt u mooie wandelingen maken of er op uit gaan met één van onze E-bikes, die wij voor u verhuren.


Maar ook voor een dagje uit kunt u in de omgeving prima terecht.

Contact

2 route des triptyques
Château de Satenot
58250 Ternant
Frankrijk

Contact Gîte 0033(0)604137034
Contact Camping 0033(0)386305843